Welkom in Hilversum Mediastad


Hilversum is dé mediastad van Nederland. Het is de bakermat van Nederlandse radio en televisie en op het Media Park zijn vele omroepen gevestigd. Maar wist je dat je in Hilversum ook geweldig kunt winkelen? En met prachtige bossen en heide op nog geen steenworp afstand leent Hilversum zich ook uitstekend voor wandel- en fietstochten. In de musea komt de mediastad ook tot uiting, met Beeld & Geluid en Museum Hilversum als grote trekpleisters. Hilversum is de perfecte uitvalsbasis om de Gooi & Vechtstreek te ontdekken. Maak er een meerdaags verblijf van en overnacht in een van de vele hotels of B&B's. 

Hilversum heeft twee stadswandelingen die te verkrijgen zijn bij VVV Hilversum op het Stationsplein. De Dudokroute is een architectuurwandeling, waarbij je langs gebouwen van de architect Dudok komt. Het bekendste gebouw van zijn hand is het Raadhuis van Hilversum.

De Mediamile is een interactieve wandeling voor het hele gezin, die loopt tussen VVV Hilversum en het Beeld & Geluid bij het Mediapark. Smartphone in de aanslag en verzamel zoveel mogelijk sterren!

Wil je advies of heb je nog niet helemaal kunnen vinden wat je zoekt? Neem dan contact op met VVV Hilversum, gevestigd op het Stationsplein 27. VVV Hilversum is geopend van maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur. Hier kun je ook terecht voor onder meer de bekende VVV-cadeaukaart. Let op: deze vestiging is pin only.

Welkom in Hilversum Mediastad!

Wat is er vandaag te doen in Hilversum?

Nieuws uit Hilversum