Expositie 'Een paviljoen voor het Pinetum'

Pinetum Blijdenstein in Hilversum heeft een prijsvraag onder architecten uitgeschreven om een nieuw paviljoen te ontwerpen. Het paviljoen komt in de plaats van het bestaande podium, waarop al jaren muziekuitvoeringen worden gegeven, huwelijken worden gesloten en openluchtdiners, toneelvoorstellingen en schaaktoernooien worden gehouden.

De vraag aan de architecten was het ontwerpen van een multifunctioneel, hoogwaardig en open paviljoen, dat recht doet aan de bijzondere kwaliteiten van de monumentale tuin en de collectie. De prijsvraag is in samenwerking met Architectuur Lokaal georganiseerd en volgens de officiële spelregels verlopen.

Het Pinetum heeft maar liefst 131 inzendingen ontvangen. In twee selectierondes heeft de jury de volgende vier architectenbureaus genomineerd: Enzo Valerio, HappelCornelisseVerhoeven, HOH Architecten en Koolhaas x Suurenbroek x Thijssen.

Pinetum Blijdenstein presenteert hun ontwerpen en maquettes in de Oranjerie van het Pinetum. Op 7 oktober zal de jury het winnende ontwerp bekendmaken tijdens een openbare en feestelijke prijsuitreiking, waarbij ook de architecten aanwezig zullen zijn.

PUBLIEKSPRIJS EN SCHOLENPROJECT
Ook het publiek wordt van harte uitgenodigd zijn stem uit te brengen. Dat kan van 8 september tot 1 oktober bij de tentoonstelling. Het ontwerp met de meeste stemmen ontvangt op 7 oktober de Publieksprijs.
Vanaf 1 oktober is ook het resultaat van het scholenproject Een Paviljoen voor het Pinetum te zien.

Met uw bezoek staat u aan de wieg van het nieuwe paviljoen dat in de toekomst een mooi en solide podium zal bieden aan de vele evenementen van het Pinetum.

Openingstijden: 8 september tot en met 14 oktober 2018, elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.30. De toegangsprijs van het Pinetum is € 2,50 kinderen tot 12 jaar € 1,-. Jaarkaarthouders gratis.

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 8 september 2018 tot Zondag 14 oktober 2018

Dag Van Tot
Zondag 12:00 16:30
Zaterdag 12:00 16:30

Van der Lindenlaan Model.NdtrcItem.HouseNumber
1217 PJ, Hilversum