Expositie 'Paradise Garden' in Pinetum Blijdenstein

In de Oranjerie van Pinetum Blijdenstein in Hilversum is een kunstwerk te zien van de Chinese kunstenaar Peng Zhang. Centraal in het werk van Peng Zhang staat het plattelandsleven, dat vertrouwdheid, beslotenheid en samenhorigheid omvat, evenals eenvoud, traagheid en fysieke arbeid. Met de onderwerpen die hij in zijn werk visualiseert, wil hij bij de toeschouwer verlangen opwekken naar het boerenleven. Het werk is op zaterdag en zondag te bekijken van 31 augustus tot en met 15 september.

Door in zijn verleden te duiken probeert Peng de ervaringen uit zijn jeugd op te roepen. Zijn werk refereert aan zijn herinneringen aan het dorp op het Chinese platteland in het zuiden van China waar hij opgroeide. De aardse tinten verwijzen naar dat landschap. Bij het maken van zijn kunstwerk imiteert hij de houdingen van de werkende boeren, bukkend of knielend op de grond. Het kunstwerk wordt daarom ook liggend tentoongesteld. Zijn relatie met het materiaal - verf, krijt, houtskool, canvas en klei - is essentieel, omdat het de band tussen de boer, zijn land en de natuur weerspiegelt.

Met zijn werk geeft hij niet alleen een inkijkje in zijn persoonlijke verleden, maar wil hij ook de aandacht vestigen op traditionele ambachten en technieken, die net als samenhorigheid, in onze tijd verloren lijken te gaan.

Peng Zhang (China, Pingxiang 1990) studeerde aan de kunstacademie van Hangzhou, vervolgens van 2016 - 2018 aan de AKV/St.Joost in Den Bosch, waar hij na zijn master is blijven werken en wonen.

www.art-77.com

Open van 12 tot 16.30
Op zaterdag en zondag
Van 31 aug. tot en met 15 sept.

Entreeprijs voor de tuin 2,50
Kinderen tot 12 jaar 1,00