'Film By Night'

Op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus tovert het filmtheater het Herenplein om tot een sfeervolle openluchtbioscoop met iedere avond een voorpremière van een gloednieuwe film uit het nieuwe filmseizoen die nog niet eerder te zien was. Op het programma staan: ‘Pavarotti’ op donderdag 29 augustus, ‘Dolor y gloria’ op vrijdag 30 augustus en ‘Aretha Franklin: Amazing Grace’ op zaterdag 31 augustus.

Film by Night start met ‘Pavarotti’ op donderdag 29 augustus. Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Regisseur Ron Howard (‘A Beautiful Mind’) brengt een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden. Vanaf 3 oktober is ‘Pavarotti’ te zien in de Nederlandse bioscopen.
‘Dolor y gloria’ is te zien op vrijdag 30 augustus. De nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (‘Los Abrazon Rotos’), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij heeft gemaakt. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz. Op het filmfestival van Cannes bekroond met de prijs voor Beste Acteur (Antonio Banderas). ‘Dolor y gloria’ wordt op 19 september uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.
Met ‘Aretha Franklin: Amazing Grace’ wordt Film by Night op zaterdag 31 augustus afgesloten. Een jonge Aretha Franklin zingt één van de mooiste concerten ooit in deze waanzinnige vijfsterrendocumentaire. Deze film wordt op 31 oktober uitgebracht in de Nederlandse bioscopen.
Kaartjes voor Film By Night zijn inclusief een drankje naar keuze en kosten € 10,00. Voor Cineville pashouders is er een toeslag van € 2,50.
De openluchtbioscoop is iedere avond vanaf 20.45 uur geopend, de film start om 21.30 uur. De stoelen staan iedere avond voor je klaar, dus je hoeft zelf niets mee te nemen om op te zitten.
Kaartjes zijn te koop via de kassa van het filmtheater en www.filmtheaterhilversum.nl.

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 29 augustus 2019 20:45