Hilversum in Gesprek met Peter Buwalda en Hanna Bervoets

In september start het nieuwe seizoen van Hilversum in Gesprek bij Filmtheater Hilversum. De eerste twee gasten zijn alvast bekend gemaakt. Schrijver Peter Buwalda (‘Otmars Zonen’, ‘Bonita Avenue’) is te gast op dinsdag 17 september. Dinsdag 15 oktober is schrijfster Hanna Bervoets (‘Welkom in het Rijk der Zieken’) te gast – zij is 4 augustus ook te zien in Zomergasten.

Peter Buwalda (1971) is schrijver en columnist van de Volkskrant. In 2010 debuteerde hij met de roman ‘Bonita Avenue’, die een besteller werd, vijf literaire prijzen won en in zeven talen vertaald werd. Z’n tweede roman ‘Otmars Zonen’ verscheen, na enig oponthoud, in maart van dit jaar en staat sindsdien onafgebroken op de bestsellerlijst van de CPNB. Peter Buwalda is te gast bij Hilversum in Gesprek op dinsdag 17 september. Na het gesprek met Cisca Dresselhuys wordt zijn keuzefilm ‘Get Out’ vertoond.
Hanna Bervoets ( 1984) is schrijfster, journaliste en columniste. Ook is zij zondag 4 augustus te zien in het nieuwe seizoen van Zomergasten. Ze publiceert in o.a. Elsevier, NRC, de Volkskrant, De Correspondent en Das Magazin. In 2009 verscheen haar debuutroman ‘Of Hoe Waarom.’ Daarna verschenen er gebundelde columns, het toneelstuk ‘Roes’ en de romans ‘Lieve Céline’, ’Alles wat er was’, ‘Efter’, ‘Ivanov’ en ‘Fuzzie’. In 2017 kreeg ze de Frans Kellendonkprijs voor haar hele oeuvre. Dit jaar verscheen haar autobiografische roman ‘Welkom in het rijk der zieken’, over het leven met een chronische ziekte. Hanna Bervoets is te gast bij Hilversum in Gesprek op dinsdag 15 oktober. Haar keuzefilm is ‘Melancholia’ en wordt na het gesprek vertoond.
Hilversum in Gesprek is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waarbij iedere maand een andere gast centraal staat. Om 19.30 uur gaat de avond van start met het gesprek. Er is ook ruimte voor vragen uit het publiek. Om 20.30 uur is er een pauze en om 21.00 uur gaat het programma verder met de vertoning van de keuzefilm van de gast.
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum, of zijn te reserveren via (035) 623 5466.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Dinsdag 17 september 2019 19:30
Dinsdag 15 oktober 2019 19:30