Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Beeld en Geluid is hét instituut voor mediacultuur. Bezoekers krijgen alles te zien over de wereld van de media: van de rijke geschiedenis tot actuele ontwikkelingen en mediafenomenen. Alles over mens, media en maatschappij vind je hier. Vanuit een grote mediacollectie is er een mediamuseum, een uitgebreide (culturele) programmering voor jong en oud en een breed onderwijsaanbod over mediawijsheid.

Museum Beeld en Geluid
In het museum ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag. BN'ers leiden je virtueel rond in de verschillende paviljoenen: kleine tentoonstellingen met elk een eigen thema. Stap in de schoenen van een maker, ontdek hoe invloedrijk media zijn en kijk terug op de Nederlandse mediageschiedenis. Stap als presentator door de Showdeur, speel in een achtervolgingsscène uit Flikken Maastricht of doe een optreden op het TopPop-podium in de POPstudio. Jij bent de ster in Beeld en Geluid! Plof ook neer in de Media Lounge en kijk en beluister 20.000 uur film, televisie en radio uit de collectie van Beeld en Geluid. In Kijkbuiskinderen kom je jeugdtelevisie voor alle generaties tegen en sta je zelfs oog in oog met de échte Meneer de Uil. Van de allerkleinsten die op avontuur gaan in Media Ukkie Land tot zij die zich de eerste televisie nog herinneren: hier ben je uren zoet.

Evenementen en activiteiten
Naast het museum heeft Beeld en Geluid een uitgebreide culturele agenda. Denk hierbij aan verrijkende colleges, talkshows en lezingen over (recente) mediaontwikkelingen en wereldgebeurtenissen. Deze activiteiten zijn altijd terug te vinden in ons evenementen-overzicht op de homepage. Ook zijn er interactieve (media)workshops en groepsbezoeken mogelijk voor jong en oud.

Kijk op www.beeldengeluid.nl/agenda voor meer informatie of geef ze gerust een belletje. 

Praktische informatie

Vervoer
Parkeergarage Ja
Parkeren bij accommodatie Ja
Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Winkel
Acceptant VVV Cadeaubon Ja
Lidmaatschappen
Lid VVV Ja

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00