Raadhuisconcert: De weldoener van Wenen

Door ziekte van zijn vrouw Constanze zit Mozart in 1789 financieel zodanig aan de grond dat hij besluit om een concertserie bij hem thuis te organiseren. Met de opbrengst daarvan wil hij in zijn dagelijks onderhoud voorzien. Niemand schrijft zich in, op één na: baron Van Swieten. In de 18e eeuw ontwikkelde Gottfried van Swieten zich tot een ware mecenas van de Weense Klassieken. De eminente musicoloog Leo Samama onthult de gulheid en de invloed van deze van oorsprong Nederlandse baron.

Nadia Wijzenbeek, Eva Stegeman viool, Asdis Valdimarsdóttir altviool, Mick Stirling cello, Leo Samama verteller
Met werk van C.Ph.E Bach, Haydn, Mozart, Beethoven.

Losse Kaarten à €18,- en abonnementen voor de hele serie à €90,- kunt u bestellen via www.raadhuisconcerten.nl. Daarnaast zijn ze te koop bij Boekhandel Voorhoeve (Kerkstraat 77-79), VVV Hilversum (stationsplein 27) en Bibliotheek Hilversum ('s-Gravelandseweg 55, alleen losse kaarten).

€ 10.00 Jongeren tot 25 jaar

Dinsdag 17 september 2019 Vanaf 20:15 tot en met 22:30