Rondleiding ‘Gedenkt te sterven’, laatste rustplaats van prominente Hilversummers

De begraafplaats ‘Gedenkt te Sterven’ werd in 1793 in gebruik genomen. Het was een van de eerste ommuurde begraafplaatsen die in ons land ter vervanging van het begraven in en bij de kerk werd aangelegd. Sindsdien hebben vele prominente Hilversummers zoals Albertus Perk en dokter Johannes Fredericus van Hengel er hun laatste rustplaats gevonden.

Het grafveld is nog ten dele aanwezig. Ook staan er verschillende monumenten ter herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. De Stichting Stadstuin ‘De Hof‘ beheert de begraafplaats. Flos Wisse Smit, bestuurslid van deze stichting, vertelt over het wel en wee van deze begraafplaats gedurende meer dan twee eeuwen Hilversumse samenleving en neemt u mee langs de belangrijkste graven. Verzamelen om 14.00 uur bij de begraafplaats, Oude Torenstraat.

Gratis toegang   leden

Zondag 4 augustus 2019 Vanaf 14:00 tot en met 15:30