Rondleiding ‘Het licht van Dudok’ Raadhuis Hilversum

In de donkere dagen rond Kerst organiseert het Dudok Architectuur Centrum een licht-rondleiding op zondag 16, vrijdag 21, vrijdag 28 december 2018 en op zondag 6 januari 2019 om 16.30 uur. Laat je verrassen door de bijzondere lichteffecten die architect Dudok gebruikte bij het ontwerp van het wereldberoemde Raadhuis in Hilversum.

Programma
Samen met de gids wandel je in de schemering langs het gebouw en door de zalen. Je hoort alles over het kleur- en lichtplan van Dudok en beleeft de effecten. Na afloop van de rondleiding staat in het DAC een glaasje glühwein of warme chocolademelk voor je klaar.

Verlichting als ontwerpmiddel

In het Raadhuis van Hilversum heeft Dudok een bijzonder lichtplan gecreëerd. Lampen, armaturen en spotjes vormen één geheel met de binnen- en buitenkant. Voor Dudok moest de verlichting functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de sfeer van de verschillende zalen: het zachte indirecte licht van de Burgerzaal, de ingebouwde verlichting in de verdiepte vensterbanken, de bollampen van Gispen in de Raadzaal of het functionele, egale licht in de tekenkamer.

Spannende beelden
Dudok was zich bewust van het effect van licht en kleur. En net als met de gekleurde steentjes en de gordijnen, speelde hij met de mogelijkheden van zacht, indirect licht voor een feestelijke uitstraling van het gebouw. Samen met de gouden accenten, het marmer en het authentieke meubilair zorgt de verlichting van Dudok voor spannende beelden. Een unieke gelegenheid voor jong en oud om het effect van de verlichting in de verschillende ruimtes van het Raadhuis te ervaren.

Tentoonstelling Hilversum Verlicht
Voorafgaand aan de rondleiding kun je ook nog een kijkje nemen bij de tentoonstelling Hilversum Verlicht. Je ziet daar drie voorstellen voor een nieuwe feestverlichting in Hilversum. 

Aanmelden via info@dudokarchitectuurcentrum.nl: minimaal 2 dagen voor de geplande rondleiding.

Praktische informatie

Volwassenen: € 10,50, studenten/CJP: € 6,50, kinderen t/m 12 jaar: gratis (begeleid door een volwassene)

Dag Van Tot Toelichting
Zondag 16 december 2018 16:00
Vrijdag 21 december 2018 16:00
Vrijdag 28 december 2018 16:00
Zondag 6 januari 2019 16:00

Dudokpark Model.NdtrcItem.HouseNumber
1217 JE, Hilversum