Spangas viert Herfstvakantie bij Beeld en Geluid

De serie SpangaS is al bezig aan haar twaalfde seizoen en viert in november haar 2000e aflevering! Meer dan genoeg reden om de langstlopende jeugdserie eens uit te nodigen. Ontmoet de acteurs, ga met hen in gesprek en test wie de grootste SpangaS-kenner is, of knutsel props voor op de set van het dertiende seizoen.

Masterclass met je favo SpangaS-acteurs
In de masterclass ontmoet je de super leuke SpangaS-acteurs die je van alles vertellen over hun personage en wat hij of zij allemaal meemaakt. Hoe voelt het voor hen om de soms heftige verhalen te spelen en kunnen zij zich makkelijk inleven in hun rol? De acteurs geven acteertips die je in de zaal meteen kunt gaan oefenen. Ga de strijd aan met de acteurs over wie de grootste SpangaS-kenner is, en natuurlijk is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Na de masterclasses staan de acteurs een half uur klaar om met je op de foto te gaan. Vergeet dus niet je telefoon/camera mee te nemen!

Zo 14, di 16, do 18 oktober om 14.00 uur
Zo 21, di 23, wo 24, do 25, vr 26 oktober om 13.00 uur en 15.00 uur

reserveer hier je plekje

Voor de ouders: ontmoeting met de makers
Terwijl de kinderen bezig zijn met de masterclass, kunnen de ouders in gesprek met de makers. In menig huishouden wordt nog even nagepraat over de aflevering van SpangaS wanneer er weer iets heftigs gebeurd is. Welke keuzes maken de makers van SpangaS en waarom? Wat is het belang van het aanbieden van rolmodellen?

Het programma wordt gehost door Steef Hupkes, die conrector Damstra speelt in de serie. Hij wordt elke dag vergezeld door twee makers, zoals de hoofdschrijver, webredacteur en dramaturg. De makers gaan niet alleen het gesprek aan met elkaar, maar juist ook met het publiek in de zaal. Het programma eindigt 5 minuten eerder dan de masterclasses voor de kinderen.

Op inloop, reserveren niet nodig.

Di 16 oktober om 14.00 uur
Di 23, wo 24, do 25, vr 26 oktober om 13.00 uur

Speel zelf mee in SpangaS!
Familieworkshop
Tijdens deze workshop speel je zelf een scène uit het twaalfde seizoen van SpangaS na. Natuurlijk krijg je eerst een paar handige tips en tricks en ga je even oefenen. Daarna: hop, voor die camera met zijn allen! Het resultaat krijg je na afloop toegestuurd.

Elke dag om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Duur: +- 1,5 uur.

Wie heb je nodig voor het maken van een serie als SpangaS?
Om een serie als SpangaS te maken zijn heel veel verschillende mensen nodig. De kijker kent de acteurs, maar er zijn nog veel meer mensen nodig. Een regisseur, een tekstschrijver, een setdresser. Wat doen al deze mensen eigenlijk? En waarom zijn zij zo belangrijk? Je gaat de setdresser van SpangaS helpen! Versier de witte bank die een plekje krijgt in het decor van seizoen 13!

Doorlopend, elke dag van 10.00 - 17:30.

Extra activiteiten

Ook kun je deze weken op de foto met decorstukken uit de serie, kun je plaatsnemen tussen de SpangaS-acteurs voor het chromakeyscherm en maak je allerlei testjes en polletjes over de serie, de acteurs en waar zij mee bezig zijn!

Media Parkboulevard Model.NdtrcItem.HouseNumber
1217 WE, Hilversum