Vue Hilversum opent 21 juni met de officiële Nederlandse première van Independence Day Resurgence in Dolby Cinema

donderdag 16 juni 2016

Op dinsdag 21 juni opent de voormalige JT Bioscoop in Hilversum met de première van Independence Day Resurgence voor het eerst haar deuren als Vue Hilversum. Met de rebranding heeft de inrichting een make-over gekregen en zijn alle logo’s vervangen door Vue. Naast deze nieuwe huisstijl en inrichting krijgt het theater ook VIP seating, luxe leren stoelen met een hoofdsteun en een verstelbare rugleuning op de beste plekken in de zaal. JT Hilversum is het derde theater dat nu officieel verder gaat als Vue, eerder opende Vue Alkmaar en Vue Hoorn. Aan het eind van 2016 hebben alle 21 vestigingen een make-over gehad. 

In samenwerking met 20th Century Fox vindt de première van Independence Day Resurgence plaats in de vorig jaar geopende Dolby Cinema zaal. Dolby Cinema combineert een uniek design met spectaculaire beeld- en geluidtechnologieën. Nederland telt twee Dolby Cinema zalen, naast Hilversum is er een Dolby Cinema in Eindhoven. 

Lockheed F-104 Starfighter gevechtsvliegtuig op de première
Speciaal voor de première van Independence Day Resurgence is er dinsdag 21 juni de hele dag een een origineel Lockheed F-104 Starfighter gevechtsvliegtuig van 17 meter lang te bewonderen. Dit vliegtuig had onlangs nog een glansrol in de film Bridge of Spies van Steven Spielberg.
De Lockheed F-104 Starfighter was één van de bekendste supersonische eenmotorige Amerikaanse gevechtsvliegtuigen van de 20e eeuw. Het toestel werd ontworpen ter opvolging van de F-100 Super Sabreen en was bij de USAF operationeel van 1958-1967, in de Koude Oorlog. Het toestel werd overwegend gebruikt als jachtbommenwerper, maar er waren ook versies die aangepast waren voor een rol als jager.

Independence Day Resurgence in Dolby Atmos & Dolby Vision
Independence Day Resurgence is gemasterd in Dolby Vision en Dolby Atmos. Dolby Vision is een state-of-the-art beeldtechnologie die een rijkere, meer gedetailleerde kijkervaring biedt. De bekroonde Dolby Atmos geluidstechnologie verspreid filmgeluiden door de hele zaal, zelfs boven je hoofd, met geweldige rijkdom en diepte. Binnen 1 jaar tijd zijn er meer dan 200 Dolby Cinema zalen wereldwijd toegevoegd. In Nederland zijn er twee Dolby Cinema zalen bij Vue Eindhoven en Hilversum. 

Over de film 
We wisten altijd al dat ze terug zouden komen. Na het succes van Independence Day levert het volgende epische hoofdstuk een wereldwijde catastrofe van onvoorstelbare grootte. Door gebruik te maken van buitenaardse technologie, hebben de verschillende naties op aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramma om zo de planeet te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op de geavanceerde en ongekende kracht van de buitenaardse wezens. Alleen de vindingrijkheid van een aantal moedige mannen en vrouwen kan onze wereld nog redden van de ondergang.

Over Vue, Big Screen Entertainment
Vue, voorheen JT Bioscopen, is de tweede bioscoopketen van Nederland met maar liefst 21 vestigingen. De bioscoopketen transformeert alle cinemas in 2016 naar Vue. Vue heeft vestigingen in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Eindhoven, Gorinchem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen, Purmerend, Steenwijk en Vlaardingen.

Het is de missie van Vue om de beste content te leveren in de beste omgeving met de beste technologie en continu te groeien en innoveren. Zo speelt Vue in op de veranderende bioscoopmarkt door de focus te leggen op de wensen van de bezoeker en de optimale filmbeleving centraal te stellen.