Met een toost wordt het bankje naast speciaalzaak C’est Bon op de Gijsbrecht ingewijd.

vrijdag 16 maart 2018

Met veel tamtam onthult wethouder Wimar Jaeger in de snijdende wind het bankje op de hoek naast speciaalzaak C’est Bon. Er wordt een paasgeel lint doorgeknipt en een toost uitgebracht. ,,Een intiem bankje, passend bij het karakter van de Gijsbrecht. Bij de Franse bakker Le Fournil staat er ook een”, zegt Jaeger.

“Die bankjes staan symbool voor waar we mee bezig zijn: de Gijsbrecht sterker maken. Een unieke straat met het beste winkelaanbod en sfeer waar je blij van wordt. Vind je nergens anders. Maar als je heel eerlijk bent heeft de opknapbeurt van winkelcentrum Kerkelanden wel invloed gehad op de Gijsbrecht”.

Afhaakmomenten

Bekend knelpunt op de Gijsbrecht zijn lossende bestelbusjes die de boel blokkeren, waardoor klanten doorrijden naar winkelgebieden waar het wel makkelijk én gratis parkeren is. ,,Het staat buiten kijf dat er afhaakmomenten zijn, bijvoorbeeld als het regent en er vrachtwagens dubbel geparkeerd staan. Die afhaakmomenten moeten we oplossen”, zegt Renske Schriemer, voorzitter van Stichting Ondernemersfonds De Gijsbrecht.

Jaeger: ,,Het moet kopers zo makkelijk mogelijk worden gemaakt”. Een schetsontwerp voor herinrichting is in de maak. ,,Niet gericht op doorstroming maar op bereikbaarheid en bestemming.” Binnenkort komen er nog meer bankjes, worden onnodige paaltjes verwijderd, kapotte tegels vervangen en komt er met kleurstickers een duidelijk onderscheid tussen voet- en fietspad.

Vele vaders

Het glas wordt geheven. ,,Op de Gijsbrecht!”, roept Renske Schriemer. Aanwezige raadsleden Jan Kastje (GroenLinks) en Ruud Verkuijlen (VVD) - indieners van de ’bankjesmotie’ - stralen. ,,Dit bankje heeft vele vaders”, merkt Wimar Jaeger op. Jan Kastje lacht: ,,Maar twee verwekkers”.

tekstbron Gooi en Eemlander; Annemarie de Jong