Black Friday in het centrum van Hilversum

vrijdag 9 november 2018

Op 23 november is het Black Friday in het centrum van Hilversum. Behalve kortingsacties zijn er net als de afgelopen twee jaar veel muziek- en andersoortige optredens op straat. Bovendien maak je kans op 5 x 3 minuten gratis winkelen - helemaal in de geest van de Black Friday hysterie.

Black Friday is in de Verenigde Staten een begrip. Het is de dag na Thanksgiving Day. Iedereen is vrij en gaat dan massaal op jacht naar kerstcadeaus. Winkeliers weten dit en komen met speciale aanbiedingen. Gevolg: mensen die over elkaar heen vallen bij het graaien naar de beste koopjes. 

In Nederland begon de koopjesjacht een paar jaar geleden op internet, maar inmiddels doen ook steeds meer ‘offline’ winkels mee. Zo ook het centrum van Hilversum. Op 23 november is het tussen 16.00 en 22.00 uur Black Friday bij de winkels in het centrum. Op de lijst van deelnemers staan onder andere: Amac, Intertoys, Ici Paris XL, Praxis en Asics.

Vorig jaar verliep Black Friday iets anders dan gepland, want door een brand zaten de winkeliers op de Hilversumse Zeedijk en in de Herenstraat in het donker. Dit jaar gaat Black Friday in de herkansing en maak je zelfs kans op 5 x 3 minuten gratis winkelen!