Volgende week begint Dutch Media Week!

donderdag 23 augustus 2018

Dutch Media Week gaat bijna van start. Van 1 tot en met 10 september is Hilversum Media Park geopend voor iedereen die van media houdt. Er zijn activiteiten georganiseerd voor jong en oud, van gezinnen tot aan (young) professionals en van makers tot aan kijkers. Alles draait tijdens Dutch Media Week om de impact van media; leuk, verrassend, informeel, gezellig en ook nog eens leerzaam.

De opzet is dat er elke dag volgens een uitgebreide agenda iets te doen is op het Media Park en in Hilversum zelf. Je kan aan de slag met VR-apparatuur en er is een programma van internationaal gerenommeerde films die met smartphone zijn geschoten. De week trapt af met de Open Studio Dagen op 1 en 2 september. Veel omroepstudio’s zijn dan geopend om een kijkje achter de schermen te nemen. Tijdens het Familiefestival op 8 en 9 september gaat het over (online) identiteit. Bekende vloggers, acteurs en presentatoren als Tim Douwsma, Pip Pellens, Ismael Ilgün, Nienke de la Rive Box en Janouk Kelderman vertellen over hun eigen online identiteit en hoe ze daarmee omgaan.

Een greep uit het programma:

 

Open Studio Dagen | zaterdag 1 en zondag 2 september 
Tijdens de Open Studio Dagen krijgen bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen in Hilversum, ook wel bekend als de Verhalenfabriek van Nederland. Verschillende studio's, omroepen en andere media-organisaties openen hun deuren om te laten zien hoe media gemaakt wordt.

Dutch Media Week Familiefestval | zaterdag 8 en zondag 9 september 
Over identiteit in het dagelijks leven, maar vooral in de online wereld. Met workshops, talks en meet & greets met vloggers, acteurs en programmamakers, komen mensen meer te weten over hun mediapersoonlijkheid en de rol van media in de wereld van vandaag. Vloggers en programmamakers als Pip Pellens, Nienke de la Rive Box, Ismael Ilgün en Janouk Kelderman zijn te ontmoeten. 

Mobile Movie Days | dinsdag 4 t/m vrijdag 7 september 
De Mobile Movie Days 2018 vertoont in een expo bij Beeld en Geluid de Top 50 smartphone films uit de hele wereld en gemaakt in alle genres. Naast deze vertoningen zijn er ook veel workshops en masterclasses, waarmee mensen kunnen leren hoe ze zelf met smartphones films kunnen maken.

 

My Story | dinsdag 4 t/m vrijdag 7 september

Films gemaakt door Syrische statushouders met hun smartphones gaan op een unieke manier in première, live op de Facebook-pagina van Beeld en Geluid, inclusief Q&A met de makers. Op maandag 3 september, 20:00 uur facebook.com/beeldengeluid, kunnen geïnteresseerden live meekijken en vragen stellen. Daarna zijn de films ook bij Beeld en Geluid te zien in de gratis Mobile Movie Days expo, waar de 50 beste films gemaakt met smartphones vertoond worden.

 

Het hele programma kun je vinden op de site van Dutch Media Week