Openingsfilm Filmfestival Hilversum 'Coldwar'

dinsdag 28 augustus 2018

Woensdag 10 t/m zondag 14 oktober start de 6e editie van Filmfestival Hilversum. Het betreft een bijzondere editie; Filmtheater Hilversum bestaat namelijk 40 jaar en bovendien is het 10 jaar geleden dat het filmtheater verhuisde naar het Herenplein. De openingsfilm is dit jaar het prachtige ‘Cold War’, de nieuwe film van Pawel Pawlikovski, die voor ‘Ida’ de Oscar voor Beste Buitenlandse Film won. Tijdens het filmfestival staat het filmtheater 5 dagen lang in het teken van het beste dat het nieuwe filmseizoen te bieden heeft met talloze voorpremières, muziek, Q&A’s met regisseurs, een filmquiz en verfilmde boeken in het programmaonderdeel Film & Literatuur.

Vanwege het veertigjarig bestaan tovert het filmtheater het Herenplein aanstaande donderdag 30 augustus, vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september om in een sfeervolle openluchtbioscoop met iedere avond een voorpremière van een gloednieuwe film uit het nieuwe filmseizoen. Het filmtheater vertoont dan de muziekdocumentaire ‘Maria by Callas’ (30 augustus), ‘The Children Act’ met Emma Thompson (31 augustus) en ‘Todos lo saben’ met Javier Bardem en Penélope Cruz  (1 september). De allerlaatste kaartjes zijn nu te koop!

Ook in het kader van het jubileum komen de Publieksfavorieten van de afgelopen 10 jaar terug op het witte doek. Vanaf zondag 9 september vertoont het filmtheater 5 weken lang, in aanloop naar Filmfestival Hilversum, iedere zondag 2 publieksfavorieten. Zondag 9 september is de start met ‘Il y a Longtemps Que je t’Aime’ (2007) en ‘Slumdog Millionaire’ (2008). Zondag 16 september volgen ‘Haar Naam Was Sarah’ (2009) en ‘The King’s Speech’ (2010). Ook komen uiteraard ‘Intouchables’ (2012) en ‘Philomena’ (2013) voorbij. De volledige top 10 is te vinden op www.filmtheaterhilversum.nl.

Kaartjes (inclusief bubbels en hapjes) voor de feestelijke openingsavond van Filmfestival Hilversum op woensdag 10 oktober zijn € 12,50. Het programma start om 20.15 uur. Het volledige programma van het filmfestival wordt dinsdag 25 september bekend gemaakt. Vanaf donderdag 27 september ligt het prachtige filmfestivalmagazine klaar!