IDFA bij Filmtheater Hilversum

woensdag 14 november 2018

Vanavond opent de 31e editie van het IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) in Amsterdam met de documentaire 'Kabul, City in the Wind'*. Het IDFA - dat loopt van 14 t/m 25 november 2018 - is hét filmfestival voor de beste documentaires van over de hele wereld. En... hoewel Amsterdam voor Hilversummers natuurlijk om de hoek is: je kunt ook gewoon bij Filmtheater Hilversum terecht voor het beste van het IDFA!

Programma
Zo is er vrijdag 16 november om 21.00 uur een speciale voorstelling van de indrukwekkende documentaire Bellingcat – Truth in a Post-Truth World. Na afloop is er een Q&A (per livestream) met Eliot Higgins, de oprichter van Bellingcat en de nieuwe directeur van IDFA, Orwa Nyrafia. Daarnaast vertoont het Filmtheater deze week extra veel docu's met o.a. The King, Maria By Callas, Wad, The Ancient Woods en Het voorval - Armando en de Mythe (alleen deze week te zien).
 
Vrijdag 22 november komen Petra en Peter Lataster ('De Kinderen van Juf Kiet') over de vloer. Hun allernieuwste documentaire 'Jij Bent Mijn Vriend' gaat deze week in premiere op het IDFA. Vrijdagavond 23 november zijn zij aanwezig voor een Q&A na afloop van 'Jij Bent Mijn Vriend'. Zondag 25 november wordt eenmalig 'De Kinderen van Juf Kiet' getoond in het Filmtheat
er. 

The Best of IDFA on Tour 
En... voor wie de komende week geen tijd heeft óf een documentaire graag nogmaals wil zien: The Best of IDFA on Tour komt er weer aan. 
Let op: de kaartjes gaan hard, dus verzeker jezelf van een plekje en koop of reserveer alvast een ticket.

De drie data voor begin 2019 zijn: 
Zaterdag 12 januari om 13.30 uur
Zondag 27 januari om 13.30 uur
Zondag 17 februari om 13.30 uur
 
*'Kabul, City in the Wind' is vanaf 24 januari 2019 te zien in Filmtheater Hilversum.