JCI Het Gooi organiseert sinterklaasfeest voor minder bedeelde gezinnen

dinsdag 6 november 2018

Sinterklaasavond is één van de leukste dagen in het jaar voor kinderen. Helaas zijn er gezinnen die in armoede leven en geen geld hebben om hun kinderen te verrassen met cadeautjes. De Hilversumse netwerkorganisatie JCI Het Gooi vindt dat ieder kind Sinterklaas moet kunnen vieren en organiseert daarom voor het tweede jaar op rij een sinterklaasfeest voor de minder bedeelde gezinnen in deze regio.

"Waarom krijgt iedereen in mijn klas mooie cadeaus van Sinterklaas en ik niet? Ben ik niet lief geweest?". Het is een aangrijpende reactie die een vader van zijn kind kreeg. Hij deelde zijn verhaal vorig jaar tijdens de eerste editie van het sinterklaasfeest georganiseerd door JCI Het Gooi. De netwerkorganisatie met jonge ondernemende leden zet zich onder meer in voor positieve veranderingen in de maatschappij. Vanwege het succes van de vele blije kinderen wordt de actie dit jaar herhaald en groter gemaakt. In samenwerking met Stichting Sinterklaas Bestaat wordt er dit jaar een sinterklaasfeest opgezet voor in totaal 100 gezinnen die onder de armoedegrens leven. Daarmee wordt de actie verdubbeld in omvang ten opzichte van vorig jaar.

De leden van JCI hebben zich tot doel gesteld om voor eind november een bedrag van 10.000 euro aan donaties in te zamelen, om zo de kinderen van de 100 families een onvergetelijke dag te bezorgen. Deze maand zal de vereniging actief op zoek gaan naar mensen die een bijdrage willen doen aan de financiering van het feest of een donatie willen doen door geschikte cadeaus voor de kinderen te leveren. Doneren kan eenvoudig op de site van JCI Het Gooi.

Het sinterklaasfeest wordt gehouden op zaterdag 1 december in de Schaapskooi naast de Vituskerk in Hilversum. Uiteraard zal Sinterklaas er zelf bij aanwezig zijn en nemen zijn pieten voldoende snoepgoed, hapjes en drankjes mee. Gezinnen die in aanmerking komen worden benaderd in samenspraak met partijen als de Voedselbank, de gemeente Hilversum, stichting Youké en het Sociale plein van ondernemer Jan Boonstra.