Expositie ‘Spotlight’ is verlengd tot en met 9 september

dinsdag 21 augustus 2018

Met Adèle Bloemendaal, Dylan Haegens, Humberto Tan, André van Duin, Jan Kooijman en vele anderen is ‘Spotlight’ een reis van glamourachtige portretten naar filmische posters. De bijzondere tentoonstelling met een selectie van de werken van Paul Huf (1924-2001), Govert de Roos, William Rutten en Sacha de Boer gaat door tot en met 9 september.

‘Goed nieuws voor iedereen die nog niet de mogelijkheid heeft gehad om Spotlight te bekijken’, zei museumdirecteur Stef van Breugel. ‘Wat mij iedere keer weer opvalt, is de enorme ontwikkeling in de fotografie en de kracht van een goed portret. Kijk bijvoorbeeld naar de iconische waarde van de beelden van Adèle Bloemendaal en Willem Duys van Paul Huf. Een rijke geschiedenis waar we trots op mogen zijn!’

Spotlight
De vier fotografen tonen met hun artistieke beelden in een portrettengalerij de ontwikkeling van de fotografie in relatie tot onze televisiecultuur. Maar er is meer. Zo toont Govert de Roos met zijn serie ‘Schreeuwen’ ook de kwetsbaarheid van onder andere André Hazes en Astrid Joosten. Sacha de Boer verrast met de serie B.A.C.K./The Other Side of the Moon waarin BN-ers alleen hun achterhoofd tonen. De nieuwe portretten van jong talent, zoals bijvoorbeeld de YouTube fenomeen Dylan Haegens van Govert de Roos, staan voor de verschuiving van de TV naar online.

Activiteiten
Op vrijdag 24 augustus leidt William Rutten bezoekers rond door de foto expositie. Hij vertelt over zijn foto’s en de verhalen achter de werken. De rondleiding start om 11:00 uur en duurt tot circa 12:00 uur. Govert de Roos geeft op 6 september een rondleiding en workshop in zijn eigen fotostudio en op maandag 27 augustus om 11 uur worden alle werken besproken in een lezing door de directeur en curator.