Uitslag van de architectuurwedstrijd “Een paviljoen voor het Pinetum”

dinsdag 2 oktober 2018

Pinetum Blijdenstein in Hilversum heeft een prijsvraag onder architecten uitgeschreven om een multifunctioneel paviljoen te ontwerpen. Op zondag 7 oktober a.s. om 16.00 uur zal de burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes de winnaar bekend maken in de tuin van Pinetum Blijdenstein, Van der Lindenlaan 125, Hilversum.

Het paviljoen komt in de plaats van het bestaande podium, waarop muziekuitvoeringen worden gegeven, huwelijken worden gesloten en openluchtdiners, toneelvoorstellingen en schaaktoernooien worden gehouden.

De vraag aan de architecten was het ontwerpen van een multifunctioneel, hoogwaardig en transparant paviljoen, dat recht doet aan de bijzondere kwaliteiten van de monumentale tuin en de collectie. De prijsvraag is georganiseerd in samenwerking met Architectuur Lokaal en volgens de officiële spelregels verlopen.

Het Pinetum heeft 131 (!) inzendingen ontvangen, waaruit de jury vier architectenbureaus heeft genomineerd: Enzo Valerio, HappelCornelisseVerhoeven, HOH Architecten en           Koolhaas x Suurenbroek x Thijssen. Pinetum Blijdenstein presenteert hun ontwerpen en maquettes op een tentoonstelling in de Oranjerie van het Pinetum. Deze zijn na 7 oktober nog te zien op de middagen in het weekend van 13 en 14 oktober.

 

PUBLIEKSPRIJS EN SCHOLENPROJECT
Ook het publiek is gevraagd zijn stem uit te brengen. Dat is op dit moment al meer dan 500 keer gebeurd. Op 7 oktober wordt ook de Publieksprijs uitgereikt.

Tenslotte: vanaf 7 oktober is ook het resultaat van het scholenproject “Een Paviljoen voor het Pinetum” te zien. Tien derde klassen van het Stedelijk Gymnasium en het Roland Holst College en hun docenten hebben aan dit project meegewerkt.

Overige informatie: www.pinetum.nl

 

De prijsvraag en de tentoonstelling zijn mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de gemeente Hilversum en Architectuur Lokaal.