Finale Zilveren Kei 2018

dinsdag 30 oktober 2018

De nominatiecommissie van de Zilveren Kei, de stimuleringsprijs voor creativiteit in de beeldende kunst, gaf de finalisten van de ZK2018 een thema mee voor het creëren van hun nieuwe werk: In of buiten mij. De nieuwe kunstwerken van de 10 finalisten vormen de Zilveren Kei Expositie 2018. Deze wordt afgesloten met een prijsuitreiking. Wie wint dit jaar de ZK2018 jury- of publieks Award?

Inmiddels zijn de finalisten druk met het thema in de weer. Op 5 november wordt het werk ingeleverd. Best een pittige opdracht vertelt een finalist: “Je kunt er van alles van maken, best een breed onderwerp. Ik probeer het eenvoudig te houden, maar dat is best lastig!” Er zijn 10 finalisten van 12 tot 18 jaar. Na bekendmaking ontmoeten de finalisten elkaar in de Let’s YouTube Bootcamp aangeboden door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De video’s waarin zij zichzelf voorstellen zijn te zien op YouTube.

De Zilveren Kei expositie maakt dit jaar een kleine reis. Van 13 tot en met 15 november is de Zilveren Kei 2018 pop-up expositie te zien in galerie Arte Temporale in Bussum en van 20 tot en met 22 november in Bibliotheek Hilversum. Een professionele jury, onder leiding van Stef van Breugel directeur Museum Hilversum, bekijkt tijdens de expositiedagen het finale werk en bepaalt de winnaar van de juryprijs. Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Het publiek krijgt gelegenheid om te stemmen op het beste finale werk tijdens de expositiedagen.

In de Stookplaats vindt de prijsuitreiking plaats van de jury- en publieksprijs op 24 november van 15.00 tot 17.00 uur. Wethouder Wimar Jaeger is hierbij aanwezig en Annegien Schilling, beroemd van Instagram, reikt de prijs uit aan de winnaars.

De Zilveren Kei 2018 wordt georganiseerd door Grafisch Atelier Hilversum en kunstenaarsvereniging GSA en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hilversum, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stadsfonds Hilversum.