Expositie ART Hilversum toont het beste van eigen bodem

woensdag 12 juni 2019

‘Met de gloednieuwe tentoonstelling ART Hilversum ben je in één keer op de hoogte van al het kunsttalent dat onze gemeente rijk is’, aldus een enthousiaste Ineke van de Rotte, voorzitter van Art Hilversum. In de overzichtstentoonstelling tonen 36 kunstenaars hun laatste werken en gunnen je hiermee een blik op de kunst van vandaag. Art Hilversum is van 20 tot en met 30 juni in Museum Hilversum te zien.

‘In de tentoonstelling kun je de nieuwste werken bewonderen en krijg je een goed beeld van de diversiteit en de jongste ontwikkelingen in de beeldende kunst’ vertelt Van de Rotte. ‘Zo toont Govert Muys een nieuwe kunstvorm; hij combineert videokunst met schilderkunst. Christie Rusche verbindt glas en klei met elkaar in één beeld met een unieke toepassing die alleen zij beheerst en Wouter Stips maakt kleurrijke glas-sculpturen en speelse schilderijen.’

Open Ateliers
In het weekend van 22 en 23 juni tonen kunstenaars tussen 11.00 en 17.00 uur hun werk, verspreid over Hilversum en de Hilversumse Meent. ‘In Museum Hilversum liggen routekaarten klaar waarop je alle locaties kunt vinden, of ga op stap met de Google-Art-Map op je telefoon, die je vindt op arthilversum.nl’, aldus Van de Rotte. ‘We hebben ook mini-routes gemaakt, voor als je in het centrum wilt blijven, of juist met de auto erop uit wilt. Of als je speciaal fotografie of keramiek wilt zien.’ De mini-routes staan op arthilversum.nl en je vindt ze ook in het museum.

Nieuw
Nieuw is ‘Bij de Kunst op de Koffie’. Tien kunstenaars vertellen 30 juni over hun werk en inspiratie in Museum Hilversum. Aansluitend kun je bij de kunstenaars de ateliers bezoeken. In het slotweekend wordt de tentoonstelling verrijkt met Young ART, een podium voor jonge kunstenaars. Kinderen en tieners die hieraan mee willen doen kunnen hun werken tot en met 27 juni inleveren bij Museum Hilversum. Dit podium wordt 28 juni om 17 uur geopend door wethouder Wimar Jaeger. Voor kinderen ligt er tijdens de expositie een gratis speurwijzer klaar en voor het inleveren van de oplossingen ontvangen ze een leuke verrassing.