Media Park Hilversum verkocht aan vastgoedbedrijf prins Bernhard

woensdag 9 januari 2019

Het Media Park in Hilversum is verkocht aan Pinnacle BV, het vastgoedbedrijf waarvan prins Bernhard van Oranje minderheidsaandeelhouder is. Het terrein stond al ruim twee jaar in de verkoop. Pinnacle krijgt met de aankoop van het terrein 150.000 vierkante meter aan bedrijfsruimten in handen, waarvan zo'n 95 procent wordt verhuurd aan mediabedrijven en tv- en radiostudio's van omroepen als BNNVARA en Talpa.

Wethouder Jaeger van Economie, Media en Cultuur zegt tegen het ANP blij te zijn dat er met de verkoop een einde is gekomen aan de onzekerheid rond het bedrijventerrein. Hij kijkt uit naar een goede samenwerking met de nieuwe eigenaar. "Het Media Park moet een prettig nest worden voor nieuwe media", aldus Jaeger.

Nog voor de overname door Pinnacle waren er al grote plannen voor de toekomst van het Media Park, welke gepresenteerd werden in juli 2018. Ben je benieuwd? Je kunt hier meer lezen over de toekomstplannen- idealen voor dit bijzondere bedrijventerrein. 

Mediastad Hilversum
Hilversum is de mediastad van Nederland. Nergens anders in ons land zitten zoveel publieke en commerciële radio- en televisieomroepen. En dat al sinds de jaren twintig! Met de bouw van de televisietoren, een voorloper van de huidige die nog hoog boven Hilversum uittorent, was en bleef dit de logische locatie voor de omroepen. Maar dat zijn niet de enige mediabedrijven binnen de gemeente. Ook de grootste facilitaire bedrijven en vele kleine en grote productiebedrijven zitten in Hilversum. De meeste daarvan zijn gevestigd op of rond het Media Park. In totaal werken zo'n 10.000 mensen in de Hilversumse media-industrie, waarvan 6.000 op het Media Park.

Bezoek het Media Park
Je kunt het Media Park gewoon bezoeken tijdens een dagje Hilversum. Een van de leukste manieren om dit te doen is met een treintje van Hillywood Tours. Deze vertrekken vanaf de halte voor Beeld en Geluid en brengen je over het hele Media Park, en zelfs achter de schermen! Tip: De tour is goed te combineren met een bezoek aan Beeld & Geluid.