Culturele Broedplaats de Meentwerf afgelopen zaterdag feestelijk geopend.

maandag 4 maart 2019

Burgemeester Pieter Broertjes reikt Gouden Gemeentespeld uit aan mede-initiatiefnemer Lot Vermeer. Afgelopen zaterdag werd de Meentwerf, culturele broedplaats in de Hilversumse Meent, feestelijk geopende door burgemeester Pieter Broertjes en kinderburgemeester Louise de Wit. Op het openingsfestival kwamen zo’n 350 mensen af. Kunstenaar en dichter Gaston Bannier trad op als ceremoniemeester.

Mede initiatiefnemer en projectleider Lot Vermeer kreeg geheel onverwacht van burgemeester Broertjes de gouden gemeentespeld van Hilversum uitgereikt. 
Uit de toespraak van de burgemeester: `Zij heeft zich voor Hilversum zeer verdienstelijk gemaakt en het gemeentebestuur wil haar voor haar inzet en vasthoudendheid bedanken.’ Lot Vermeer wil de speld graag opdragen aan iedereen met dromen en idealen. `Ga ervoor!’. Verder geeft zij aan dat de speld mede te danken is aan het gehele Meentwerf-team. `Het is een lang traject geweest waar vele vrijwilligers aan hebben bijgedragen. De speld is zeker ook hun verdienste.’

De Meentwerf is gevestigd op een prachtige locatie in het groen aan de rand van de Hilversumse Meent. Er zijn 6 ateliers in het gebouw en een ontmoetingsruimte, La Kantina, die plek biedt aan allerlei voorstellingen, workshops en activiteiten. Ook kun je daar 's vrijdags heerlijk eten.
Verder is er een Mongoolse tent gevestigd op het terrein. Die wordt gebruikt voor vieringen en ontmoeting.

Het is de missie van de Meentwerf om jong en oud te inspireren op het gebied van Kunst, Cultuur, Natuurbeleving en Ontmoeting.
Meer informatie op www.meentwerf.nl