Hilversumse Onderneming van het Jaar 2019

donderdag 10 januari 2019

Nieuwjaarsbijeenkomst Dinsdag 8 januari 2019 was de Sint Vituskerk goed gevuld met inwoners en ondernemers van Hilversum om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden. Er was prachtige muziek van het Filharmonisch Orkest, bijpassende zang van het Groot Omroepkoor en een nieuwjaarstoespraak van de Burgemeester met aansluitend de uitreiking van de gemeentespeld. Awards Ook dit jaar had de uitreiking van twee awards aan de Hilversumse Onderneming van het Jaar een plek in het programma van deze nieuwjaarsbijeenkomst. Publiekprijs, de Rabobank Business Award Alle inwoners van Hilversum konden eind 2018 een favoriete lokale onderneming nomineren voor deze publieksprijs. Drie bedrijven stonden met de meeste stemmen bovenaan de lijst van de genomineerden. Jumbo van Dam aan de Larenseweg werd uiteindelijk de winnaar en mag zich Hilversumse Onderneming van het jaar 2019 noemen! Als goede tweede en derde zijn geëindigd Het Filmtheater Hilversum en IlDivino Wijnwinkel.

Juryprijs, de Stadsfonds Hilversum Award 

Foyer Restaurant  Club Rex is de winnaar van de Stadsfonds Hilversum Award 2019!
De jury had de volgende motivatie om de ondernemers Marco van Velthooven en Rob van Midden te belonen met de Stadsfonds Award: Zij betekenen veel voor de horeca in Hilversum. Echte ondernemers, die risico’s nemen en met visie horecazaken optuigen en managen. Beiden stoppen niet alleen energie in hun eigen zaken, maar ook in diverse grote evenementen in Hilversum. Samen dragen ze bij aan een aangenaam en spannend uitgaansleven in Hilversum. Ze zijn eigenaar van o.a. Rex, Fat Joe’s, Meddens, G-spot en ClubHuis

De verkiezing Hilversumse Onderneming van het Jaar is een initiatief van Gemeente Hilversum, Rabobank Gooi en Vechtstreek en BV Hilversum en wordt mede mogelijk gemaakt door Het Stadsfonds.
Deze verkiezing heeft als doel een belangrijke verbindende factor te zijn in de economische regio Hilversum en de doelen van onderwijs, (semi-) overheden en het bedrijfsleven te verenigen. De jaarlijks uitgereikte Rabobank Business Award reflecteert de passie voor en de trots op goed ondernemerschap.
Naast de publieksprijs is er ook een juryprijs, de Stadsfonds Award. Deze wordt uitgereikt aan een uitzonderlijke onderneming, die door het grote publiek (misschien) niet is opgemerkt maar wél door de jury van ingewijden en mede-ondernemers!