Uittips

Hilversum is een groene stad in een groene omgeving. Er zijn talloze mogelijkheden om deze omgeving te verkennen, te voet of op de fiets. Bij de VVV zijn diverse routes met start- en eindpunten verkrijgbaar. We lichten er hier een paar bijzondere tochten uit.

 

 

Voetstappen-pad GNR

Zin in een stevige wandeling? Dat kan door het Voetstappenpad Goois Natuurreservaat te lopen. Dit vijfentwintig kilometer lange wandelpad is aangelegd in 1938 en wordt op sommige plaatsen doorsneden door later gebouwde wijken en wegen. Het loopt rondom Hilversum en voert u langs verrassende en afwisselende bos- en heidegebieden.

 

Bijenschans 

De Bijenschans in het Corversbos uit de negentiende eeuw is de enige resterende van de veertig bijenschansen die Hilversum ooit rijk was. Een paaltjesroute van Natuurmonumenten voert u langs de bijenschans. De route met een lengte van 2,5km is ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

 

Laarder Wasmeer

Het Laarder Wasmeer is een prachtig gebied van zo’n 80 ha met waterpartijen,groepen bomen, oude vennen en zandverstuivingen. Dit beschermde natuurgebied is beperkt toegankelijk, maar elke eerste zondag van de maand om 10.00 uur geeft een IVN natuurgids er een twee uur durende rondleiding. Tijdens de wandeling wordt de vogelhut bezocht vanwaar u een goed zicht hebt op het rijke vogelleven. Vanaf het fietspad langs het Laarder Wasmeer kunt u dit wondermooie stukje natuur ook heel goed bewonderen. 

Overige uittips in en rond Hilversum
Kijk voor meer uittips in en rond Hilversum op www.vvvgooivecht.nl. Via deze link komt u bij nog meer leuke suggesties voor een dagje uit!