Iktoon 2018

De hele maand juni staat de Gooi & Vechtstreek in het teken van Iktoon! Met Iktoon geven culturele instellingen, verenigingen, vakdocenten en amateurkunstenaars verspreid door Nederland een positieve impuls aan het draagvlak voor kunst en cultuur. Dat betekent een maand waarin de amateurverenigingen die elk op eigen initiatief besluiten hieraan deel te nemen, in het zonnetje worden gezet, met publiciteit, aandacht van publiek en van de media.

Noteert u ook vast de slotavond in Spant! in uw agenda? Deze feestelijke afsluiting is gratis toegankelijk: 29 juni van 18.30-20.30 uur!

Hieronder vindt u het complete Gooi & Vecht Iktoon-programma. 

Openingsfestival in Raadhuis Hilversum

Op zaterdag 2 juni is tijdens een gratis festival met optredens van tientallen amateurkunstenaars uit de Gooi & Vechtstreek Iktoon 2018 geopend. Het festival werd groots geopend door de Hilversumse stadsdichter Mieke van Zonneveld en het Goois Jeugd Orkest en aansluitend presenteerden 30 regionale verenigingen en organisaties zich. 

Er waren muziekoptredens van diverse bands, meerdere koren, en DJ’s; er was zang, dans, theater, glasworkshops, djembéworkshops, livestreams, korte films, beeldende kunst, en rondleidingen door het monumentale pand. Kortom een vol en mooi programma! Bezoekers konden met eigen ogen en oren ervaren hoe leuk én mooi amateurkunst kan zijn.   

Iktoon 2018 - Programma Gooi & Vecht