Raadhuis en de DAC Dudok Architectuur Centrum

Het raadhuis in Hilversum (1931) is het hoogtepunt van het werk van architect Dudok. Door zijn toepassing van de horizontale gevellijnen en de kubistische volumes is het een spraakmakend gebouw. Even indrukwekkend als het exterieur is ook het interieur. Prachtige ruimten met unieke vormen, details, kleur-en materiaalgebruik.Niet voor niets trekt dit gebouw nog steeds architectuurliefhebbers van over de hele wereld.

Dudok Architectuur Centrum: Onder in het raadhuis is een permanente tentoonstelling over het werk en leven van Dudok. Er is aandacht voor de restauratie, materiaalgebruik en het interieur van het raadhuis.

Openingstijden: Do t/m Zo van 12:00 - 16:00

 

Rondleiding: Onder leiding van een ervaren en enthousiaste gids kun je dit gebouw bezichtigen. Zo kom je in de meest bijzondere ruimten van dit rijksmonument. Tijdens de rondleiding wordt ook de toren beklommen (als het weer dit toelaat). Vanaf deze 47 meter hoge toren heb je een prachtig uitzicht. De rondleiding start op donderdag t/m zondag om 13.30 uur en duurt ongeveer 90 minuten.

Raadhuis Hilversum

Dudokpark 1

1217 JE HILVERSUM

www.dudokarchitectuurcentrum.nl