Parken en tuinen in Hilversum

Stad in het groen

Groen is erg belangrijk voor Hilversum. De stad is omgeven door bos en hei. De helft van de oppervlakte van de gemeente bestaat uit bomen, natuurlijk- en agrarisch gebied. Ook in de stad is veel groen te vinden, zowel in de vele villatuinen als in de straten, lanen en parken. 

Hilversum heeft de rijkste schakering bomen in Nederland en gestreefd wordt om de huidige 700 soorten en variaties uit te breiden naar 1000. Maak kennis met de “Groenstad Hilversum” en bezoek de onderstaande parken en tuinen.

In een groene omgeving

Rondom Hilversum liggen de mooie heidegebieden van 't Gooi. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen en genieten van ruimte en licht. En allemaal op een steenworp afstand van het centrum! Kijk voor de mooiste routes op deze pagina en trek er op uit. Wilt u een fiets huren? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Wij raden u wel aan deze - indien mogelijk - vooraf te reserveren. 

Geopark Gooi & Vecht

Vanuit de Stichting Geopark i.o. is het initiatief genomen om een deel van onze prachtige regio in aanmerking te laten komen voor de UNESCO-status van Global Geopark. Via deze link komt u bij de pagina over het Geopark i.o. en leest u hier alles over. Tevens vindt u hier een route langs de eerste geosites. Vanaf de parkeerplaats bij Museum Hofland kunt u de route eenvoudig bereiken.